Investiciono zlato: Trguj na londonskoj berzi metala

TradeWin24
Foto: Canva
02.03.2021

Nakon snažnog pada cene zlata početkom marta prošle godine, ovaj instrument je zabeležio rast od 42% do avgusta 2020. Cena zlata je u avgustu zabeležila najvišu istorijsku vrednost od 2075 USD po unci.

Nakon snažnog rasta tržište je ušlo u korekciju i cena se nalazi trenutno na nivou od 1720 USD po unci.

Pošto se cena trenutno nalazi u „bull flag” formaciji grafikona ili opadajućem kanalu koji u rastućem trendu liči na zastavicu, očekujemo da se cena odbije od jakog otpora na nivou od 1685 USD.

U slučaju da cena jako probije nivo od 1685 USD veoma je moguć jos jedan snažan pad pre zaokreta cene naviše.

Sledeće nedelje nas očekuju bitne informacije iz američke ekonomije tako da se očekuje veća volatilnost dolara a samim time i cene zlata.

Zlatom možeš trgovati na TradeWin24 platformi putem fjučers ugovora, CFD i ETF ugovora ali i spot cenom zlata na londonskoj berzi metala uz najniže cenovne spredove na svetu. Isprobaj besplatno na DEMO računu koja od navedenih opcija najviše odgovara tvom stilu trgovanja.

Napomena:

Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije.

Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah