Microsoft, Apple i Amazon - dobra investiciona prilika ove nedelje?

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
27.04.2021

Sezona objavljivanja kvartalnih izveštaja se nastavlja. Ove nedelje će otprilike trećina kompanija, koje prati S&P 500 indeks, objaviti izveštaje o poslovanju i visini prihoda. Samo neke od njih su Boeing (NYSE: BA), Ford (NYSE: F), Caterpillar (NYSE: CAT)...

Čak 86% kompanija koje su objavile svoje kvartalne izveštaje su ostvarile bolje rezultate od procena analitičara. Tokom ove ključne nedelje za sezonu objavljivanja kvartalnih izveštaja, fokusiraćemo se na sledeće tri kompanije, čiji izveštaji bi mogli razjasniti da li su rekordno visoke cene njihovih akcija posledica pandemijskog porasta tražnje.

1.    Microsoft

U utorak, 27. aprila, tehnološki gigant Microsoft (NASDAQ: MSFT) će objaviti izveštaj o poslovanju i visini prihoda nakon zatvaranja tržišta. Očekuje se dobitak po akciji (EPS) od 1,78 USD na prodaju od 41,04 mlrd USD, poručuju analitičari.

Ako bismo se vodili događajima iz prošlosti, Microsoft bi trebao pokazati snažan zamah podstaknut rastom tehnoloških ulaganja. Microsoft ima ogroman benefit zbog povećane tražnje uzrokovane radom od kuće i socijalnim distanciranjem.

U sektoru za cloud tehnologiju ostvaren je rast od 50% u poslednjem kvartalu, jer su korporativni klijenti ubrzali prelazak na cloud u toku pandemije. Akcije Microsofta su u petak vredele 261,15 USD na zatvaranju, nakon što su zabeležile rast od 17% od početka godine.

Akcijama Microsoft-a možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Apple

Proizvođač popularnih Iphone-a kao i računara i ostalih pametnih uređaja, Apple (NASDAQ: AAPL) treba objaviti kvartalni izveštaj u sredu, 28. aprila na zatvaranju tržišta. Analitičari očekuju dobit po akciji (EPS) od 0,98 USD na prodaju od 76,71 mlrd USD.

Neizvesnost cene akcija je bila rezultat nesigurnosti u vezi sa prodajom novih modela telefona. Međutim, Apple je trenutno na pragu još jednog ciklusa rasta, podstaknut novijim modelima telefona koji omogućavaju 5G. Iphone 12 će prema prognozama ostvariti bum prodaje, sličan onom kada je predstavljen prvi Iphone sa velikim ekranom 2014. godine. 

Apple akcije ostvaruju vrlo mali pomak u odnosu na 2020. godinu kada su ostvarile skok od 80%. Cena na zatvaranju u petak iznosila je 134,32 USD.

Na našem DEMO računu možete trgovati Apple akcijama.

3.    Amazon

Amazon (NASDAQ: AMZN) će takođe objaviti svoj kvartalni izveštaj u četvrtak, 29. aprila. Analitičari veruju da će vrednost prodaje iznositi 104,49 mlrd USD, dok će profit po akciji (EPS) iznositi 9,49 USD.

Sa početkom Covid-19 pandemije, Amazonova prodaja raste s obzirom na to da ljudi ostaju kući, a kupovina putem interneta raste. U petak, cena na zatvaranju je bila 3.340,88 USD, što predstavlja rast od 6% za mesec dana. Svako negativno iznenađenje u pogledu cena akcija može predstavljati idealnu priliku za kupovinu. 

Akcije Amazon-a možete kupiti putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena. 
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah