NASDAQ Index: Da li je uskoro vreme za kupovinu ili prodaju?

TradeWin24
Foto: Canva
05.03.2021

 

Nakon korekcije tržišta koja je nastupila krajem 2018 godine, NASDAQ berza je zabeležila rast od 61% do februara 2019 godine.

Posle panike koja ja nastupila usled korona virusa sredinom marta 2020. tržište je zabeližilo snažan pad od čak 32% za manje od mesec dana.

Nakon toga  Američki kongres je doneo nekoliko stimulativnih mera,  što je rezultiralo snažnim oporavkom američkih berzi.

NASDAQ index je potom zebeležio rekordnu vrednost svih vremena nakon samo dva meseca.

Najviša vrednost NASDAQ-a zabeležena je sredinom februara tekuće godine na nivou od 13900 USD. Sa tog nivoa cena je pala i trenutno iznosi 12470 USD.

Gornja žuta trend linija formira „rastući klin“(rising wedge) sa  crvenom trend linijom koju je cena nedavno probila, što nam ukazuje na mogućnost daljeg pada cene. Glavni nivoi „podrške“(support) su na 12120 i 10400 USD (žute trend linije rastućeg kanala).

Indeksima možeš trgovati na TradeWin24 platformi putem fjučers ugovora, CFD i ETF  uz najniže cenovne spredove na svetu. Isprobaj besplatno na DEMO računu koja od navedenih opcija najviše odgovara tvom stilu trgovanja.

Pregled:

Istorijski vrh: 13900 USD

Zona za kupovinu:

S1 (viši nivo podrške): 12120 USD

S2 (niži nivo podrške): 10400 USD

Napomena:

Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije.

Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah