Netflix, Johnson & Johnson, IBM ove nedelje u fokusu investitora

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
19.07.2021

Kvartalni izeštaji o poslovanju i prihodima će zauzeti centralno mesto u toku ove sedmice, jer neke od najvećih američkih kompanija objavljuju svoje izveštaje za drugi kvartal tekuće godine.

Kako se ekonomski oporavak ubrzava, investitori ostaju koncentrisani na inflatorne pritiske, indeksi nastavljaju uzlaznom putanjom, a S&P 500 i NASDAQ 100 se nalaze blizu novih rekorda.

Predstavljamo tri akcije koje treba ispratiti u nedelji koja je pred nama:

1.    Netflix

Američki gigant Netflix (NASDAQ: NFLX) će objaviti izveštaj o poslovanju i prihodima za drugi kvartal u utorak, 20. jula, nakon zatvaranja tržišta. Analitičari očekuju 3,1 USD profita po akciji i 7,32 mrld USD prihoda od prodaje.

Nakon snažnog rasta tokom pandemije, cena akcija pada, jer rast pretplatnika usporava, a konkurencija na tržištu se zagreva. U aprilu je broj novih pretplatnika bio dva miliona niži od očekivanog.

U odnosu na rast akcija tehnološkog sektora na NASDAQ-u od 12%, cena Netflix-a je pala 2% u toku ove godine, a u petak, na zatvaranju tržišta, cena je bila 530,31 USD.

Izveštaj o poslovanju koji će objaviti ove nedelje će biti presudan po to da li će akcije prekinuti usporen ciklus i krenuti sa rastom. Kompanija mora da dokaže da je u dobroj poziciji i da može nadmašiti svoje rivale uprkos usporenom rastu novih korisnika.

Akcijama Netflix-a možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Johnson & Johnson

Globalni zdravstveni gigant Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) će objaviti izveštaj o poslovanju i prihodima za drugi kvartal u sredu, 21. jula, pre otvaranja tržišta. Analitičari prognoziraju profit po akciji (EPS) od 2,29 USD i 22,5 mlrd USD prihoda od prodaje.

Pored izveštaja, investitori nestrpljivo isčekuju nove informacije o Johnson & Johnson vakcini i njenoj efikasnosti u zaštiti od Delta verzije COVID-19. 

Ova kompanija je imala velikih problema povodom istrage regulatornih organa i vesti da su vakcinisani ljudi pretrpeli opasne krvne ugruške. Uprkos tome, osnovno poslovanje je i dalje snažno, ekonomija se oporavlja, a bolnice postepeno rade na odloženim operacijama povodom pandemije. Cena akcija je porasla 7% ove godine, a cena na zatvaranju u petak, bila je 168,10 USD.

Na našem DEMO računu možete trgovati Johnson & Johnson akcijama.

3.    IBM

International Business Machines (NYSE: IBM) će danas, 19. jula, objaviti izveštaj o poslovanju i prihodima nakon zatvaranja tržišta. Analitičari predviđaju profit po akciji (EPS) od 2,32 USD i 18,29 mlrd USD prihoda od prodaje.

Arvind Krishna, koji je zauzeo poziciju CEO prethodne godine u aprilu, fokusira se na cloud i veštačku inteligenciju kako bi stimulisao rast. Krishna je reorganizovao poslovanje i usredsredio se na funkcionisanje hibridnog cloud-a koji omogućava korisnicima da skladište podatke na privatnim serverima i više javnih could-a.

Akcije IBM-a su u petak, na zatvaranju tržišta iznosile 138,90 USD, nakon rasta od 10% u toku ove godine.

Ove akcije možete kupiti i putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah