Salesforce, Best Buy, Dell Technologies, ko okupira pažnju investitora

Foto: canva.com
23.08.2021

Berze u Americi će verovatno biti nestabilne u toku ove nedelje, jer investitori usmeravaju svoju pažnju na politiku kamatnih stopa Fed-a usled spekulacija da bi centralna banka uskoro mogla pooštriti svoje mere. Zvaničnici federalnih rezervi su nedavno nagovestili da bi banka mogla početi sa ponovnim ulaganjem svojih sredstava u mesečne kupovine obveznica kako ekonomski oporavak bude odmicao.

Slična poruka bi se mogla pojaviti i sa njihovog godišnjeg simpozijuma u Jackson Hole-u, koji bi trebao početi u četvrtak. Govor predsednika Fed-a, Jerome Powell-a, tipično je vrhunac spomenutog simpozijuma, a i ostali  zvaničnici će iskoristiti priliku za slanje važnih poruka.

Osim monetarne politike, investitori će takođe ispratiti aktuelne kvartalne izveštaje nekih od vodećih američkih kompanija:

1.    Salesforce.com

U maju, ova kompanija je dala prilično optimističnu prognozu, rekavši da će njen godišnji profit biti veći od procena analitičara, ukazujući na kupovine od strane kompanija koje su izašle iz stanja pandemije. 

S obzirom na to da mnoge kompanije očekuju da će bar neki od njihovih zaposlenih nastaviti rad od kuće, a zaduženja poput prodajnih poziva da se nastave putem telekonferencija, Salesforce (NYSE: CRM) ubrzava proces modernizacije svog softvera.

Okruženje povoljno za rast je posledica uspešne strategije Salesforce-a i utvrđivanje svoje pozicije kupovinom Tableau 2019. godine i MuleSoft-a prethodne godine. Trenutno su u procesu kupovine Slack Technologies za 27,7 mlrd USD, akvizicije dizajnirane da podstakne rast prodaje za više od 25% godišnje. Tokom prethodnog tromešečja, akcije Salesforce-a su porasle za oko 16%, nadmašujući tehnološki indeks NASDAQ-a. Cena na zatvaranju, u petak, iznosila je 265,13 USD.

Akcijama Salesforce.com možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Best Buy

Best Buy (NYSE: BBY), lanac prodavnica elektronike i tehnologije koji se prostire širom Amerike i Kanade, objaviće kvartalni izveštaj o poslovanju i prihodima 24. avgusta, pre otvaranja tržišta. Analitičari očekuju profit po akciji (EPS) od 1,89 USD i 11,49 mlrd USD prihoda od prodaje. 

Akcije BBY-a su i dalje pod pritiskom povodom zabrinutosti da li će kompanija biti u mogućnosti da održi stepen rasta koji je bio zastupljen tokom pandemije, s obzirom na to da se američka ekonomija otvara nakon godinu dana izolacije. Iako je tražnja za njenim proizvodima i dalje iznad normale, „postoji visok nivo neizvesnosti u vezi sa uticajima pandemije zbog čega je teško predvideti koliko će ovi trendovi biti održivi“, izjavio je glavni finansijski direktor Matt Bilunas. 

Akcije Best Buy-a, koje su ostvarile pad u prethodnom kvaratalu od 2%, a na zatvaranju u petak su iznosile 112,63 USD.

Na našem DEMO računu možete trgovati Best Buy akcijama.

3.    Dell Technologies

U četvrtak, 26. avgusta, nakon zatvaranja tržišta, Dell Technologies (NYSE: DELL) će objaviti svoj kvartalni izveštaj o poslovanju i prihodima. Očekivanja analitičara su 2,03 USD profita po akciji (EPS) i 25,54 mlrd USD prihoda od prodaje.

Prodavac IT proizvoda i usluga imao je koristi od velike tražnje za računarima izazvane radom i studiranjem od kuće tokom pandemije. Međutim, prodaja korporativnim klijentima je patila zbog recesije izazvane virusom. 

CEO Michael Dell pokušava da preorjentiše svoju kompaniju sa jednokratne prodaje hardvera na prodaju računarskih usluga zasnovanu na pretplati. Trenutno, Dell i dalje ostvaruje oko polovine svojih prihoda od kupovine računara od strane kompanija i potrošača. Akcije ove kompanije su u toku ove godine porasle za 36%, a cena u petak, na zatvaranju je iznosila 98,50 USD.

Ove akcije možete kupiti i putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah