Trguj naftom u Srbiji

04.03.2021

Trenutna cena nafte: 61 USD po barelu.

Nakon snažnog pada cene sirove nafte izazvanog korona virusom od aprila prošle godine nafta se oporavila i došla do nivoa od 64 USD po berelu.

Nivo od 60 USD je ključan za dalje kretanje cene. Cena nafte se trenutno nalazi pod pritiskom dugoročne trend linije I jakog otpora na toj ceni. Cena je proteklih 10 meseci rasla bez većih korekcija tako da je veoma moguć zaokret cene na dole.

Grupa najvećih proizvođača nafte (OPEC) sastaće se u četvrtak (04.03.) kako bi razgovarali o sledećoj fazi proizvodne politike usled tekuće situacije sa korona virusom.

Analitičari očekuju da OPEC ukine smanjenje proizvodnje koje je napravio prošle godine. Pošto je cena porasla na osnovu spekulacija, OPEC bi ipak mogao da se odluči da ostavi umerenu proizvodnju iz prethodnog perioda.

 

Na ovom grafikonu možete videti usporavanje rastućeg trenda I to potencionalnim formiranjem “glave I ramena”.

Ova formacija na grafikonu u rastućem pokretu ukazuje na potencionalni zaokret cene naniže.   

Naftom možeš trgovati na TradeWin24 platformi putem fjučers ugovora, CFD i ETF  uz najniže cenovne spredove na svetu. Isprobaj besplatno na DEMO računu koja od navedenih opcija najviše odgovara tvom stilu trgovanja.

Napomena:

Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije.

Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah