Tri akcije na koje treba obratiti pažnju ove nedelje

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
23.03.2021

Situacija na tržištu obveznica zabrinula je investitore da je inflacija u porastu, što bi moglo naterati FED da počne sa podizanjem kamatne stope ranije nego što je obećano.

Imajući u vidu rane znakove ekonomskog oporavka, investitori prodaju rizične akcije i preorjentišu svoja sredstva na ciklične akcije.

Uzimajući u obzir predstavljenu makro sliku, u nastavku ćemo izložiti tri akcije koje pratimo u narednoj sedmici.

 

1.    GameStop

GameStop (NYSE: GME), prodavac video igrica kog favorizuju Redit-ovi pobunjenici će danas, nakon zatvaranja tržišta, objaviti izveštaj o zaradi u četvrtom kvartalu. Analitičari očekuju 1,35 USD profita po akciji na 2,21 mlrd USD prodaje.

Najnoviji izveštaj o zaradi će biti objavljen jer je GameStop saopštio da će Ryan Cohen, osnivač Chewy (NYSE: CHWY) i aktivni investitor, predvoditi njihov e-commerce. Cohen, direktor odbora za strateško planiranje i alokaciju kapitala informiše da će preduzeti potrebne mere da se kompanija transformiše u tehnološki orjentisani biznis i tako učini korak napred pri stvaranju trajne vrednosti za akcionare.

Izuzetno volatilne akcije GameStop-a ove godine su porasle za oko 1000%, naročito nakon umešanosti Cohen-a koji je stučnjak u stvaranju e-commerce biznisa. U petak, cena pri zatvaranju je bila 200,27 USD.

GameStop-om možete trgovati i na TradeWin24 platformi.

 

 

2.    Adobe Systems

Još jedna akcija koja će ove nedelje privući pažnju investitora je Adobe Systems (NASDAQ: ADBE). Proizvođač softvera, od kojih je najpoznatiji Photoshop, će danas, nakon zatvaranja tržišta objaviti izveštaj o zaradi u prvom kvartalu 2021. godine. Wall Street očekuje prinos po akciji (EPS) od 2,79 USD i prihode od 3,76 mlrd USD.

Prihodi koje su ostvarili tokom pandemije su pokazali da postoji ogromna tražnja za njihovim kreativnim alatima zasnovanim na cloud-u. CEO Shantanu Narayen ponudio je klijentima nove softverske alate kako bi ubrzao rast prihoda. Takođe, komapanija je u oktobru prethodne godine predstavila verziju svoje popularne aplikacije Illustrator za Apple-ov (NASDAQ: AAPL) iPad. To je deo napora da aplikacija bude upotrebljiva na što više uređaja od stane kreativnih profesionalaca i fleelancer-a.

Akcije Adobe su pale 12% ove godine, cena u petak, pri zatvaranju je bila 441,50 USD, nakon rasta od 0,53%.

Akcije Adobe Systems možete trgovati na  besplatnom DEMO nalogu. 

 


 

3. Visa

Ovo može biti još jedna nedelja koja donosi gubitke za giganta kreditnih kartica Visa (NYSE: V) nakon što The Wall Street Journal izveštava da je Ministarstvo pravde pokrenulo istragu u vezi njihovog poslovanja sa debitnim karticama i mogućim antikonkurentskim radnjama. Kompanija je u petak objavila da su istražitelji počeli sa prikupljanjem potrebnih informacijama o Visa debitnim poslovima.

Akcije Visa su u petak popodne pale za 6% i cena pri zatvaranju je bila 206,90 USD. Istražitelji će navodno pokušati da utvrde da li politika naknada nazakonito stvara nepravednu dominaciju Vise na tržištu.

Akcijama ove kompanije možete trgovati na  besplatnom DEMO nalogu. 

 


Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena ovih akcja. 
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah