Zanimljiva nedelja pred nama: Uber, CVS i Beyond Meat

Izvor: investing.com
Foto: canva
02.08.2021

Investitori su rasprodali svoje akcije Amazon-a (NASDAQ: AMZN) kao odgovor na izveštaj o poslovanju i prihodima koji je kompanija objavila u četvrtak, nakon zatvaranja tržišta. Amazon nije uspeo da opravda očekivanja investitora, a to je ostavilo uticaja na ceo tehnološki sektor i samo tržište.

Amazon je u petak doživeo najgori dan na tržištu u više od godinu dana, cena akcija je pala za 7,6% i izbrisao tržišnu vrednost od oko 75 mlrd USD. Razočaravajuće izveštaje su priredili i Wayfair (NYSE: W), Etsy (NASDAQ: ETSY) i eBay (NASDAQ: EBAY) koji su doživeli pad od oko 8%.

S obzirom na trenutnu situaciju na tržištu, obraćamo pažnju na tri akcije koje bi trebalo ispratiti u toku ove nedelje:

1.    Uber Technologies

Najveći svetski prevoznik, Uber Technologies (NYSE: UBER), planira da u sredu, 04. avgusta nakon zatvaranja tržišta, objavi izveštaj o poslovanju i prihodima za drugi kvartal. Analitičari predviđaju gubitak po akciji (negativan EPS) od 0,54 USD i 3,74 mlrd USD prihoda od prodaje.

Akcije Uber-a su bile pod pritiskom ove godine i ostvarile pad od 12% povodom zabrinutosti da će nedostatak vozača kočiti rast  kada se ekonomija ponovo otvori. Uber akcije su nakon pada od 3% u petak, na zatvaranju tržišta iznosile 43,46 USD.

Nakon snažnog rasta rezervacija u prvom kvartalu, kompanija je u maju izjavila da će zapošljavanje novih radnika uticati na rezultate u drugom kvartalu. Uprkos sumnji investitora, CEO Dara Khosrowshahi je uverena da će njena kompanija dostići profitabilnost do kraja godine.

Akcijama Uber Technologies možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    CVS Health

CVS Health (NYSE: CVS) će takođe objaviti izveštaj o poslovanju i prihodima, u sredu pre otvaranja tržišta. Analitičari očekuju profit po akciji (EPS) od 2,06 USD i 70,16 mlrd USD prihoda od prodaje.

Poslovanje ovog farmaceutskog giganta optimistično napreduje s obzirom na to da vakcine protiv COVID-19 i samo testiranje podstiču rast zarade i nadoknađuju slabu sezonu prehlade i gripa. Sa skoro 10.000 lokacija širom zemlje, CVS je obavio oko 23 miliona testiranja na virus. Takođe, mnogi ljudi nakon testiranja produže do apoteke sa svojim receptima.

Međutim, skok prodaje povodom pandemije je samo privremen jer se SAD bore ze povećanje stope vakcinisanih. Cena akcija CVS-a je u petak, na zatvaranju tržišta iznosila 82,36 USD, nakon ostvarenog rasta od 20% u toku ove godine.

Na našem DEMO računu možete trgovati CVS Health akcijama.

3.    Beyond Meat

Proizvođač hamburgera na biljnoj bazi, ćufti, kobasica i drugih vegetarijanskih proizvoda od mesa, Beyond Meat (NASDAQ: BYND) će u četvrtak, nakon zatvaranja tržišta objaviti izveštaj o poslovanju i prihodima. Predviđanja analitičara su gubitak po akciji (negativan EPS) od 0,22 USD i 141 milion USD prihoda od prodaje.

Kompanija je doživela gubitke tokom pandemije povodom zatvaranja. S obzirom na to da se situacija u poslednje vreme poboljšava, Beyond je izbacio nove proizvode u ponudi. CEO Ethan Brown je opisao postepeni rast tražnje kao „sporo odmrzavanje“, sugerišući da će kompaniji trebati mnogo više vremena da u potpunosti povrati ono izgubljeno, izazvano pandemijom. Akcije BYND-a su u petak, na zatvaranju iznosile 122,70 USD, što je neka konstantna vrednost u toku ove godine.

Ove akcije možete kupiti i putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah