Da li cena zlata ima potencijal da nastavi sa snažnim rastom?

TradeWin24
Foto: Canva
13.04.2021

 

Nakon snažnog pada cene zlata početkom marta prošle godine, ovaj instrument je zabeležio rast od 42% do avgusta 2020. Cena zlata je u avgustu zabeležila najvišu istorijsku vrednost od 2075 USD po unci.


Nakon snažnog rasta tržište je ušlo u korekciju i cena se nalazi trenutno na nivou od 1727 USD po unci.
Pošto se cena trenutno nalazi u „bull flag” formaciji grafikona ili opadajućem kanalu koji u rastućem trendu liči na zastavicu. Cena je dva puta testirala nivo od 1683 USD i trenutno se nalazi na nivou od 1727 USD.

 

Cena zlata je testirala prethodni vrh od 1755 USD i od tog nivoa se odbila. 
Cena se trenutno nalazi na preseku dugoročne trend linije i nivoa podrške od 1727 USD. 
U slučaju da cena probije prethodni vrh (1755 USD) očekuje se da cena zlata nastavi sa daljim rastom.
Drugi scenarijo: Ako cena probije  nivo od 1727 USD moguć je dalji pad cene do nivoa od 1685.

 

TradeWin24 ti daje progled  na najtrgovanije instrumenate svake nedelje koje možeš ispratiti na našem sajtu.

 

Zlatom možeš trgovati na TradeWin24 platformi putem fjučers ugovora(GC), CFD(XAUUSD) i ETF (GLD) ugovora ali i spot cenom zlata (XAUUSD) na londonskoj berzi metala uz najniže cenovne spredove na svetu. Isprobaj besplatno na DEMO računu koja od navedenih opcija najviše odgovara tvom stilu trgovanja.

 

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.


 

Investiraj odmah