Druga najveća italijanska avio kompanija obustavila poslovanje

  • Izvor: M.A.
Druga najveća italijanska avio kompanija obustavila poslovanje

“Air Italy” obustavila je poslovanje, nakon što su njeni vlasnici odlučili da ugase kompaniju, ostavljajući na cedilu kupce koji su rezervisali letove nakon 25. februara. Druga najveća italijanska aviokompanija nakon “Alitalije” saopštila je u utorak da je odluka o prestanku rada doneta na sastanku njenih akcionara, prenosi portal Bankar.me.

"Alisarda", koju je osnovao Aga Khan, kontrolisala je 51 odsto firme “Air Italy”, dok je “Qatar Airways” imao 49% udela u kompaniji.

“Qatar Airways” je u izjavi naveo da je bio spreman da uloži više u italijansku kompaniju.

"Čak i uz promenljivo konkurentno okruženje i sve teže tržišne uslove koji ozbiljno utiču na industriju avio saobraćaja, “Qatar Airways” kontinuirano iznova potvrđuje svoju obavezu, kao manjinski akcionar, da nastavi da ulaže u kompaniju", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je “Qatar Airways” bio spreman da odigra svoju ulogu u podržavanju rasta aviokompanije, ali da je to bilo moguće samo uz predanost svih akcionara.

“Air Italy”, koja je ranije bila poznata kao “Meridiana”, saopštila je da će letove od utorka do 25. februara obavljati drugi prevoznici. Letovi rezervisani nakon tog datuma biće refundirani.

Aviokompanija sa sedištem na Sardiniji obavljala je letove kroz celu Italiju i do odredišta na dugim relacijama, uključujući Njujork, Majami i Los Anđeles. Nudili su i direktne letove iz Italije do lokacija u Africi, uključujući Kairo i Lagos.