Investiciona prilika ove nedelje: Walmart, Home Depot i Cisco Systems?

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
17.05.2021

S obzirom na to da je period objavljivanja kvartalnih izveštaja pri kraju, ove nedelje ćemo se fokusirati na kompanije koje se bave maloprodajom i njihove prognoze, imajući u vidu brz oporavak američke ekonomije nakon COVID-19.

Narednih dana će američki maloprodavci objaviti izveštaje o poslovanju i visini prihoda. Nakon rekordnih cifara koje je beležila prodaja, došao je period stabilizacije. Walmart, Costco (NASDAQ: COST) i Trader Joe su objavili da za vakcinisane kupce maske više nisu obavezne, kao prvi znak da se sve polako vraća u normalu.

1.    Walmart

Najveći američki prodavac na malo, Walmart (NYSE: WMT) će u utorak, 18. maja, pre otvaranja tržišta objaviti izveštaj o poslovanju za prvi kvartal 2021. godine. Analitičari predviđaju zaradu po akciji (EPS) od 1,21 USD i ukupne prihode od 132 mlrd USD.

Walmart je profitirao tokom pandemije s obzirom na to da su kupci skladištili namirnice te je konzumacija istih količinski bila veća nego obično. Međutim, kompanija je u februaru upozorila da se očekuje usporavanje prodaje i prihoda kako se život vraća u normalu. 

Kompanija predviđa da će EPS blago pasti u narednom periodu, ali će prodaja ostati na konstantnom nivou. Cena na zatvaranju, u petak, je iznosila 139,52 USD.

Akcijama Walmart-a možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Home Depot

Gigant za uređenje doma Home Depot (NYSE: HD) će takođe u utorak, pre otvaranja tržišta, objaviti svoj kvartalni izveštaj o poslovanju. Analitičari očekuju 3,08 USD profita po akciji (EPS) i prihode od prodaje u iznosu od 34,75 mlrd USD.

HD je takođe profitirao tokom pandemije, s obzirom da su ljudi više paženje posvetili svojim domovima i naravno „kancelarijama“ kod kuće. Uz rast cena nekretnina i niske kamatne stope, trend preuređivanja domova se nastavlja i ove godine.

Kompanija je, u februaru ove godine, izjavila da je tražnja i dalje velika, ali se očekuje usporavanje i blagi pad u broju kupaca. Cena akcija je u petak, na zatvaranju tržišta, iznosila 323,63 USD što predstavlja rast od 20% od početka godine.

Na našem DEMO računu možete trgovati Home Depot akcijama.

3.    Cisco Systems 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) će objaviti izveštaj o poslovanju za 3. kvartal prethodne godine nakon zatvaranja tržišta u sredu, 19. maja. Predviđanja analitičara su 0,82 USD profita po akciji (EPS) i prihodi od prodaje 12,57 mlrd USD.

Ova kompanije je najveći svetski proizvođač rutera, prekidača i prateće računarske opreme. Potencijal za rast je značajno porastao nakon agresivne diversifikacije kada je kompanija odlučila da se pored hardvera bavi i softverima u okviru novih područja poput sajber bezbednosti, aplikacija i online usluga.

Povratak u kancelarije označio bi rast IT potrošnje, a uz zamenu starih tehnologija predstavlja vrlo povoljnu sliku za Cisco. Nakon rasta od 18%, cena akcije na zatvaraju je iznosila 52,90 USD.

Akcije Cisco Systems-a možete kupiti putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah