Još jedna nedelja rasta, visoka volatilnost AMC, GameStop i Chewy

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
07.06.2021

Akcije su obeležile još jednu nedelju rasta, a investitori su ostali usredsređeni na sektore koji će imati najveće koristi povodom otvaranja američke ekonomije.

Energetika je bila sektor sa najboljim performasama i rastom od 6,7%, dok je cena nafte za samo nedelju dana skočila za 5%. Sledeći najbolji su sektor nekretnina sa rastom od 3,1% I sektor finansija sa 1,2%. S&P500 je ostvario rast od 0,6% na 4.229 USD, Dow je zabeležio 0,7%, a NASDAQ 0,5%.

Akcije visoke volatilnosti su ponovo bile u centru pažnje doprinoseći zabrinutosti da bi izražene špekulativne aktivnosti mogle izbaciti rastuće (bikovsko) tržište iz koloseka. Imajući to u vidu, predstavljamo tri akcije koje će dominirati tržištem ove nedelje.

1.    AMC Entertainment Holdings

Akcije AMC Entertainment Holding (NYSE: AMC), najpopularnije akcije na internetu ovih dana, mogle bi doživeti pravi rolerkoster dok se investitori utrkuju da unovče pozamašne dobitke. Među njima su i zaposleni i direktori kompanije koji su u proteklih nedelju dana prodali akcije vredne 8 miliona USD, sudeći po regulatornim prijavama. Par njih su prodali akcije po rekordnim cenama nakon što je cena akcije skočila 80% prethodne nedelje.

Cena akcije na zatvaranju, u petak, je iznosila 47,91 USD što je obeležilo pad od 8% nakon objave da će kompanija objaviti novo kolo akcija.  Nakon bliskog susreta sa bankrotstvom povodom pandemije i konkurencije striminga, rast cene akcija je omogućio objavljivanje novog kola akcija kako bi na taj način kompanija ojačala svoj bilans stanja. 

Akcijama AMC Entertainment Holding možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    GameStop

Još jedna internet atrakcija koja bi ove nedelje mogla da privuče pažnju je GameStop Corp (NYSE: GME) koja treba da objavi izveštaj o svom poslovanju u sredu, 9. juna, nakon zatvaranja tržišta. Analitičari očekuju da će prodavac video igara ostvariti gubitak po akciji (negativni EPS) od 0,67 USD i prodaju od 1,13 mlrd USD.

Akcije GameStop-a su ove godine porasle za više od 1200% povodom burne kupovine od strane sitnih investitora. U petak na zatvaranju tržišta, cena akcije je iznosila 248,36 USD nakon što je pala više od 3%. Kao i mnoge druge internet atrakcije, akcije GME su vrlo malo ili nimalo zavisne od osnovnog poslovanja kompanije.

Protekli kvartal je bio 12. uzastopni kvartal kompanije u padu prodaju usled izazovnog okruženja za tradicionalno sturkturiranu kompaniju. U martu, GameStop je doveo nekoliko novih rukovodilaca kao napor Ryan Cohen-a, aktivnog investitora i člana borda direktora GME-a, kako bi ubrzao prelazak na digitalnu tehnologiju. 

Na našem DEMO računu možete trgovati GameStop akcijama.

3.    Chewy

Online prodavac maloprodajnih proizvoda za kućne ljubimce, Chewy Inc. (NYSE: CHWY) će objaviti najnoviji izveštaj o poslovanju u četvrtak, 10. juna, pre otvaranja tržišta. Analitičari predviđaju 0,03 USD gubitka po akciji i prodaju vrednu 2,12 mlrd USD.

Iako je rast online prodaje izazvan pandemijom, kada su ljudi masovno nabavljali hranu i igračke za svoje ljubimce, Chewy očekuje da će se ovaj trend nastaviti. Kompanija izveštava da je njena baza kupaca porasla za 43% na 19,2 aktivnih korisnika, čemu je doprinela pandemija korona virusa koja je naterala milione da usvoje kućne ljubimce i kosrite njihove online usluge.

Chewy očekuje neto prodaju oko 8,95 mlrd USD za 2021. godinu, što podrazumeva rast od 25% u odnosu na prošlu godinu, dok je kompanija i dalje u ranoj fazi rasta. Akcije su u petak, na zatvaranju tržišta iznosile 75,21 USD, nakon pada 16% od početka godine. Međutim, u proteklih 12 meseci, ostvarili su rast veći od 50%.

Ove akcije možete kupiti i putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah