Volstrit: Investitori oprezni u iščekivanju ocene Feda

  • Izvor: SEEbiz
  • Foto: Press
Volstrit: Investitori oprezni u iščekivanju ocene Feda

Na Volstritu su u četvrtak ključni indeksi beležili blage promene, u inače opreznom trgovanju jer investitori čekaju šta će o stanju privredi kamatnim stopama reći predsednik američkog Feda Džerom Pauel krajem nedelje u Džekson Holu.

Akcije tehnoloških kompanija i banaka najviše su doprinele dobicima, jer su investitori pozdravili još jednu rundu ohrabrujućih poslovnih rezultata korporacija.

Ulagači ističu da zapisnik s prošle sednice odbora za monetarnu politiku američke središnje banke potvrđuje sve raširenije procene da u Fedu nisu skloni da pokrenu ambiciozni ciklus sniženja ključnih kamatnih stopa u predstojećim mesecima.

Zapisnik je pokazao podeljena mišljenja Fedovih dužnikka o tome trebaju li snižavati ključne kamatne stope. Ipak, jedinstveni su u želji da pokažu da su ih spremni sniziti.

U Evropi, međutim, akcijr su juče bile u padu, nakon što je njujorška agencija Blumberg prenela da je nemačka centralna banka (Bundesbanka) odbacila mogućnost uvođenja fiskalnih podsticaja, iako očekuje novi pad nemačke ekonomije u tekućem kvartalu.