NVIDIA, Best Buy, Salesforce.com – akcije za ispratiti ove nedelje

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
24.05.2021

Berze u SAD-u će najverovatnije ostati nestabilne tokom narednih dana, jer investitori usredsređuju svoju pažnju na kriptovalute koje su postale jedan od ključnih pokazatelja apetita za rizik na tržištu.

Bitcoin je prošle nedelje u jednom trenutku izgubio oko 30% svoje vrednosti nakon što je Kina objavila nove regulative vezane za rizična sredstva. Kinesko državno veće je u petak ponovo pozvalo na smanjenje rudarenja i trgovine Bitcoin-om. Kripto tržište je već početkom nedelje bilo uzdrmano agresivnom prodajom i mogućim poreskim posledicama u Americi.

Ostaje nejasno kako će finansijsko tržište reagovati ako se gubici na kripto tržištu nastave. Analitičari ukazuju na tesnu pozitivnu korelaciju Bitcoin-a i S&P 500 i savetuju da se postupa oprezno u ovom periodu neizvesnosti.

Pored kripto tržišta, investitori će takođe imati uvid u izveštaje o poslovanju nekih od najboljih američkih kompanija. Ove nedelje ćemo ispratiti: NVIDIA Corporation, Salesforce.com i Best Buy

1.    NVIDIA Corporation 

Kompanija NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), u sredu, 26. maja, će nakon zatvaranja tržišta objaviti izveštaj o poslovanju i ostvarenih prihodima za prvi kvartal ove godine. Analitičari očekuju profit po akciji (EPS) od 3,28 USD i prihode od 5,39 mlrd USD.

NVIDIA je najveći proizvođač grafičkih čipova koji se koriste u gejmerske svrhe. Tokom proteklih nekoliko godina, kompanije je svoju tehnologiju uspešno prilagodila tržištu veštačke inteligencije, stvarajući novu poslovnu liniju vrednu više milijardi dolara.

Tokom poslednja tri meseca, akcije ove kompanije su izgubile korak, jer se industrija čipova bori da prevaziđe nestašicu ponude usled sve veće tražnje. Cena akcija je u petak, na zatvaranju tržišta, iznosila 599,67 USD, nakon prošlogodišnjeg rasta od 88%. Investitori će u ovom izveštaju ispratiti na koji način kompanija planira da pojača proizvodnju kako bi se suprotstavila nestašici čipova u  celoj industiji.

Akcijama NVIDIA Corporation možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Salesforce.com

Salesforce.com (NYSE: CRM), kompanija koja nudi usluge zasnovane na oblaku za upravljanje odnosima sa kupcima, izvestiće o svojoj kvartalnoj zaradi u četvrtak, 27. maja, nakon zatvaranja tržišta. Provajder software-a bi trebao ostvariti 5,89 mlrd USD prihoda i 0,88 profita po akciji (EPS).

Februara ove godine, kompanija je istakla svoj optimizam za prvi kvartal sugerišući porast tražnje nakon njenog usporavanja usled pandemije. Takođe, Salesforce.com je ugovorom vrednim 27,7 mlrd USD započeo proces preuzimanja (akvizicije) Slack Technologies (NYSE: WORK) sa ciljem rasta. Tokom proteklog kvartala, cena akcija kompanije ostvarila je pad od 9%, dok je cena u petak, na zatvaranju tržišta, iznosila je 222,58 USD.

Na našem DEMO računu možete trgovati Salesforce.com akcijama.

3.    Best Buy

Veliki lanac elektronike i tehnologije sa prodavnicama širom Amerike i Kanade, Best Buy (NYSE: BBY) će takođe objaviti izveštaj o poslovanju u četvrtak, pre otvaranja tržišta. Očekuje se profit po akciji (EPS) od 1,36 USD i 10,32 mlrd USD prihoda.

Akcije su ove godine doživele rast od 15%, nadmašivši referentni nivo S&P 500, jer Best Buy i dalje ima koristi od nadogradnje kućne elektronike povodom rada od kuće. Iako je tražnja iznad normalnog nivoa, „postoji visok nivo neizvesnosti povezan sa uticajima pandemije što otežava predviđanje koliko će ovi trendovi biti održivi“ izjavio je finansijski direktor Matt Bilunas u februaru. Cena akcija u petak, na zatvaranju tržišta je iznosila 114,93 USD.

Akcije Best Buy-a možete kupiti putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.

Investiraj odmah