Oporavak privrede nakon pandemije: Zoom Video, Broadcom i DocuSign

Izvor: Investing.com
Foto: Canva
31.05.2021

Prilike za ekonomski rast i ekspanzivna monetarna politika nakon znakova da se inflacija ubrzava, imaju za posledicu da bullish (rastuće) tržište dominira. Američki predsednik Joseph Biden je objavio predlog budžeta dok FED prenosi da će tolerisati inflaciju oko 2%. Usled povećane potrošnje, izveštaji ukazuju na još snažniji rast cena.

S&P500 je prethodnu nedelju završio blizu rekorda, dok je mali indeks Russell 2000 zabeležio dobitak 8. mesec zaredom. Ovaj učinak je prilično izuzetan i pokazuje snagu američkog ekonomskog oporavka nakon Covid-19 pandemije. U skladu sa ovim optimizmom, predstavljamo tri akcije kompanija čiji se izveštaji očekuju ove nedelje.

1.    Zoom Video

Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) će nakon zatvaranja tržišta u utorak, 01. juna, objaviti izveštaj o poslovanju za prvi kvartal tekuće godine. Analitičari predviđaju 0,99 USD zarade po akciji (EPS) i prodaju vrednu 907,61 miliona USD.

Ova kompanija je obeležila sjajnu godinu tokom pandemije s obzirom na to da su boravak kod kuće i trendovi na daljinu povećali njenu prodaju. Prodaja i profit konstantno nadmašuju svaku procenu, a kompanija i dalje nastavlja da podiže svoje ciljeve. 

U martu, Zoom je objavio da bi prodaja u tekućoj fiskalnoj godini mogla skočiti za oko 43% što ukazuje na to da tražnja i dalje ostaje jaka. Međutim, kako broj vakcinisanih širom sveta raste, nije jasno da li će kompanije koje su dobro poslovale za vreme pandemije nastaviti sa tako uspešnim poslovanjem. 

Akcije Zoom-a koje su ostvarile rast od 400% prethodne godine, bile su procenjene na 331,53 USD na zatvaranju u petak, nakon 2% pada od početka godine. Akcijama Zoom Video možete trgovati na TradeWin24 platformi.

2.    Broadcom

Jedan od poslednjih velikih proizvođača čipova koji će objaviti izveštaj o poslovanju ove sezone je Broadcom (NASDAQ: AVGO). Nakon zatvaranja tržišta u četvrtak, 3. juna, kompanija će izvestiti o svom poslovanju u drugom kvartalu tekuće godine. Očekuje se EPS od 6,43 USD i prodaja od 6,51 mlrd USD po mišljenju analitičara. Investitori su nestrpljivi da iz najnovijeg izveštaja saznaju da li je strategija rasta putem akvizicija i kupovine softverske imovine isplativa. 

Broadcom je jedan od najvećih svetskih proizvođača čipova koji se bavi proizvodnjom delova telefona, ključnim komponentama mrežne opreme i poluprovodnicima koji pokreću wifi. Otprilike 90% zaliha je već naručeno od strane kupaca kako je kompanija izjavila u martu. Međutim, Broadcom takođe poručuje da će uz podršku inostranih dobavljača uspeti da zadovolji potrebe kupaca. 

Cena akcija je u petak na zatvaranju iznosila 472,33 USD, nakon rasta od 8% tekuće godine i 65% rasta u prethodnih 12 meseci. Na našem DEMO računu možete trgovati Broadcom akcijama.

3.    DocuSign

Kompanija za e-potpis, DocuSign (NASDAQ: DOCU) je još jedna kompanija koja će objaviti kvartalni izveštaj nakon zatvaranja tržišta u četvrtak. Analitičari očekuju 0,28 USD profita po akciji i prodaju vrednu 438 miliona USD.

Ova kompanija iz San Franciska je doživela eksplozivan rast zbog svojih digitalnih usluga, jer je prelazak na daljinski rad i socijalno distanciranje podstaklo kompanije da traže digitalne potpise i elektronski upravljaju svojim ugovorima. Takva situacija je doprinela da DocuSign bude jedna od najvećih priča o uspehu na Wall Street-u za 2020. godinu nakon naglog rasta cene akcija, odmah iza Zoom Video i proizvođača vakcine Moderna (NASDAQ: MRNA). 

Prema rečima izvršnog direktora Dan Springer-a, DocuSign je još uvek u ranoj fazi rasta i predviđa se da će adresirano tržište biti 50 mlrd USD. Akcije DocuSign-a su na zatvaranju u petak bile na nivou od 201,62 USD te su ostvarile pad od 9% ove godine. Ove akcije možete kupiti i putem TradeWin24 platforme.

Informacije poput ovih mogu biti uzrok za povećanu volatilnost cena.
Trenutnu situaciju na tržištu, kao i kretanje cene ovih akcija možeš ispratiti na TradeWin24 platformi.

Napomena
Informacije na internet stranicama BDD TradeWin24, pojedinačnim porukama e-pošte i individualnim razgovorima objavljene su isključivo u informativne i marketinške svrhe te ne predstavljaju poziv za kupovinu ili izvršenje bilo kakve investicije. Analize i nedeljni pregledi tržišta koje objavljuje BDD TradeWin24 su isključivo edukativno-informativnog karaktera te ne predstavljaju investicioni savet ili poziv za kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata.
 

Investiraj odmah