Rast indeksa na azijskim berzama drugi dan zaredom

  • Izvor: SEEbiz
Rast indeksa na azijskim berzama drugi dan zaredom

Na azijskim berzama su u sredu cene akcija porasle drugi dan zaredom, jer je ulagače ohrabrio podatak da se broj novozaraženih koronavirusom i dalje smanjuje, pa se nadaju da je najgore prošlo.

Pritom je na Tokijskoj berzi Nikkei indeks porastao 0,6 posto, dok su cene akcija u Australiji, Šangaju, Singapuru, Južnoj Koreji i Hong Kongu porasle između 0,4 i 0,9 posto.

Za poboljšano raspoloženje na azijskim berzama zaslužna je bada ulagača da će uskoro biti zaustavljeno širenje koronavirusa.

Ohrabrio ih je, naime, podatak da je broj novozaraženih ljudi od korona virusa u Kini juče porastao za otprilike 2.000, što znači da se smanjio drugi dan zaredom.

Broj zaraženih korona virusom u Kini dostigao je 44.653, a broj umrlih od posledica zaraze virusom službenog naziva “Covid-19”, popeo se na 1.113, saopštile su u sredu vlasti u Pekingu.

U posljednja 24 sata od koronavirusa je umrlo 97 osoba te je zabeleženo novih 2.015 slučajeva zaraze, najnoviji su u sredu objavljeni podaci kineske Nacionalne komisije za zdravlje.

Voditelj stručnog tima Komisije Zhong Nansha, dan ranije je izjavio da bi epidemija koronavirusa u toj zemlji mogla biti završena do aprila, a najnovije brojke pokazuju da možda ima razloga za optimizam, ocenjuje novinska agencija Rojters.