Šta nas očekuje na tržištu uoči objava rezultata kompanija?

  • Autor: TradeWin24
  • Foto: canva.com

Kao i svakog ponedeljka uradićemo tehničku analizu i predviđanje tržišta akcija, zlata, nafte, valuta i drugih instrumenata za nedelju ispred nas.

Od važnih tema izdvajamo:

  • Rezultati kompanija za treći kvartal počinju u Americi
  • Drugi talas pandemije preti da zatvori mnoge ekonomije
  • Fiskalni stimulus u Americi pomeren za posle izbora

Da podsetimo, TradeWin24 pored analize tržišta omogućava i direktno trgovanje na preko 130 berzi. Na našoj platformi možete investirati u akcije najvećih svetskih kompanija kao što su Amazon, Tesla, Netflix, Google i mnoge druge.

Netflix – Za ovu nedelju izabrali smo akciju kompanije Netfliks. Ova kompanija se nalazi u medijskom sektoru i bavi se proizvodnjom i distribucijom serija i filmova na internet platformi koja je poslednjih godina postala jako popularna u svetu. Prihodi ove kompanije su uglavnom preko pretplate korisnika ciji broj konstanto raste. Očekujemo dobre rezultate kompanije kao posledica velikog rasta broja korisnika zbog novih okolnosti uzrokovanih pandemijom. Rezultati ove kompanije za 3 kvartal u 2020 godini izlaze dvadesetog oktobra. Naša prognoza ukazuje da će cena ove kompanije i dalje rasti na većim vremenskim intervalima dok u sledećih par nedelja očekujemo delimičan pad cene do nivoa podrške koji se nalazi na 504 USD.  Sledeći nivo podrške se nalazi na ceni od 460 USD. Prve nivoe otpora susrećemo na ceni od 575 USD. Indikator relativne snage trenda ukazuje takođe da je ovaj kratkoročan pad cene moguć.

SP500 – Na većim vremenskim intervalima cena indeksa SP500 i dalje trguje blizu istorijski najviših nivoa od 3,600. Posle pada cene proteklih nedelja naša prognoza privremenog rasta se ostvarila ali se još nisu ostvarili uslovi da cena nastavi u pravcu koji smo očekivali. Trenutno trgujemo u zoni iz koje je moguć nastavak rasta cene i sve dok ne budemo videli da cena indeksa padne ispod nivoa od 3,400 postoji opasnost da za kratki vremenski period cena postigne nove maksimume. Za sada ostaćemo neutralni zbog mogućnosti da cena može oscilovati u oba pravca. Naši nivoi podrške i otpora trebalo bi da nam daju dodatne informacije u toku ovo nedeljnog trgovanja.  Izbori se približavaju kao i drugi talas pandemije. Sa druge strane neki rezultati kompanija mogu biti dobri i delovati tako da cena indeksa poraste kratkoročno. Nivoi otpora ostaju na 3,607 dok su nivoi podrške na 3,440 i 3,316.

NASDAQ100 – Indeks koji odražava cenu najjačih tehnoloških kompanija Nasdak takođe doživeo je oštar pad cene proteklih nedelja ali se u međuvremenu cena oporavila kako smo i očekivali. Očekujemo relativno dobre rezultate kompanija u tehnološkom sektoru. Za sada ostaćemo neutralni zbog mogućnosti da cena može oscilovati u oba pravca. Naši nivoi podrške i otpora trebalo bi da nam daju dodatne informacije u toku ovo nedeljnog trgovanja.  Izbori se približavaju kao i drugi talas pandemije i investitori će postati sve neodlučniji zbog rizika koji su pred nama. Nivoi podrške nalaze se na 11,212 i 10.678 dok nivoi otpora ostaju na 12,300.

XAU/USD – Cena zlata nije mnogo oscilovala protekle nedelje i kreće se po strani. Investitori i dalje gledaju na ovaj metal kao obezbeđenje od rizika što se za sada može videti u oklevanju da prodaju ovaj plemeniti metal. Ulazimo u veoma rizični period sledećih nekoliko nedelja i za sada ostajemo pri našoj dosadašnjoj prognozi o mogućem kretanju cene.      Prvi nivo podrške nalazi se na nivoima od 1789 USD. Nivo otpora i dalje ostaje oko nivoa od 2,200 USD. Indikator relativne snage trenda ukazuje da je moguć rast cene za sada.

NAFTA – Cena Američke lake nafte nije puno oscilirala protekle nedelje. I dalje smo mišljenja da će cena izgubiti vrednost u nedeljama koje dolaze.  Tržište je i dalje trenutno neodlučno što se tiče pravca što je i razumljivo gledajući faktore rizika pred nama. Obnavljanje drugog talasa pandemije i potencijalnog zatvaranja ekonomija mogu dodatno stvoriti uslove za njen pad. Nivoi otpora nalaze se na ceni od 46 USD dok se nivoi podrške nalaze na nivoima od 36 i 32 USD.

EURUSD – valutni par EUR/USD u protekloj nedelji trgovao je blizu prvih nivoa otpora koji se nalaze oko 1,17.  Početak drugog talasa pandemije preti da ugrozi ekonomije u nekoliko važnih zemalja u EU zoni što može dodatno oslabiti cenu u nedeljama koje dolaze. Moguć je i još jedan paket fiskalne pomoći uskoro. Za sada i dalje razmatramo mogućnost da će cena pasti pošto se trenutni privremeni rast okonča uskoro. Nivoi podrške ostaju oko 1,16 i 1,14 dok se nivoi otpora i dalje nalaze na nivoima od 1,19 i 1,20.

Bitkoin – Cena ove kripto valute trguje ispod nivoa koji su bili najviši u 2020 godini kada je cena bila na 12,471 USD. Nalazimo se i dalje u periodu kada je tržište neodlučno o budućnosti ove kripto valute i ne vidimo neko čvrsto opredeljenje cene da trguje ka nižim ili višim nivoima. Uprkos tome naša prognoza je da ćemo uskoro trgovati na nižim nivoima. Nivoi otpora nalaze se oko 12,000 dok se nivoi podrške nalaze na nivoima od 9,000.

Ekonomski kalendar za ovu nedelju prilično je prazan i sadrži vesti koje ne mogu imati velikog uticaja na tržište.  Vesti počinju u četvrtak kada nas očekuju vesti o poverenju potrošača u Nemačkoj  kao i zahtevi za pomoć države nezaposlenih u Americi. U petak izlaze podaci o poslovnoj klimi u Nemačkoj i time se kalendar za ovu nedelju završava.

 

Ovo je bio pregled tržišta za nedelju koja je pred nama.

Nadam se da ćete ove informacije pametno iskoristiti u svom trgovanju.

Moje ime je Aleksandar Koprivica i vidimo se ponovo sledećeg ponedeljka.

Do tada, lep pozdrav.

 

OTVORI RAČUN

TRADEWIN24