UniCredit banka najbolji pružalac svih usluga finansiranja trgovine na globalnom nivou

  • Izvor: Capital.ba
UniCredit banka najbolji pružalac svih usluga finansiranja trgovine na globalnom nivou

UniCredit je najbolji pružalac svih usluga finansiranja trgovine na globalnom nivou, prema “Euromoney” istraživanju o finansiranju trgovine 2020, koje je takođe potvrdilo da banka zaslužuje najveća svetska priznanja za savetovanje, finansiranje, celokupno izvršenje i proizvode, kao i za svoje usluge u zapadnoj Evropi i centralnoj i istočnoj Evropi (CIE).

Ovo istraživanje, koje se sprovodi već devetu godinu zaredom, sakuplja povratne informacije od preko 7.000 klijenata korporativnog bankarstva, pružajući uverljive dokaze o UniCreditovoj ekspertizi o proizvodima, prvoklasnoj usluzi klijentima i dubokom razumevanju osnovnih evropskih tržišta.

Banka je takođe zauzela brojne prve pozicije na rang listi pojedinačnih zemalja za sve usluge, uključujući priznanje za najboljeg pružaoca usluga u zemljama CIE, zapadnoj Evropi, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj, kao i globalno.

Širina i dubina geografske pokrivenosti UniCredita dodatno je naglašena liderskim pozicijama na tržištu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Turskoj.

„Izuzetno smo ponosni na ove rezultate,“ rekao je Ričard Barton, šef korporativnog i investicionog bankarstva UniCredita i dodao: „Trudimo se da i dalje pružamo najkvalitetnije proizvode i usluge kupcima, fokusirajući se na razvoj inovativnih rešenja, prilagođenih potrebama naših klijenata. Ovo istraživanje prepoznaje naše kontinuirane napore u tim oblastima, dok nastavljamo podržavati realnu ekonomiju i stvarati snažne odnose s klijentima. Te veze su centralne u svemu što radimo i želeli bismo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim klijentima na kontinuiranom partnerstvu i podršci.”

UniCredit i dalje ulaže u inovacije u finansiranju trgovine, što se najbolje može uočiti putem “Trade Finance Gate” portala za klijente, dobitnike nagrada i ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata kroz prilagođena finansiranja trgovine i rešenja za obrtni kapital.